V soboto smo se v zgodnjih jutranjih urah odpravili na pot proti Italiji. Prva postojanka je bila Modena – pomembno prometno in gospodarsko središče. Ogledali smo si nekaj znamenitosti v centru, ki so še iz dobe Etruščanov: katedrala, Piazza grande… Seveda smo imeli tudi čas za preizkušanje italijanske kulinarike in raziskovanje mesta.

V popoldanskih urah smo obiskali s soncem obsijano mesto Maranello, kjer smo si ogledali muzej Ferrarija. Videli smo različne modele avtomobilov od najstarejših do najnovejših, raznoliko opremo, čelade, pokale,… Čas smo imeli tudi za nakupovanje ferrarijevih spominkov. V večernih urah smo prispeli do našega hotela v obmorskem mestu Cervija. Po namestitvi v sobah in slastni večerji smo se odpravili na večerni sprehod. Sprehodili smo se do središča mirnega turističnega mesta. Sprehod pod zvezdami ob šumenju morja se je končal in vrnili smo se v hotel.

Naslednji dan smo se v jutranjih urah po zajtrku odpravili v Bologno. Kljub temu, da nam je zagodlo vreme smo se imeli super. Ogledali smo si nekaj znamenitosti kot so trg Maggiore, Neptunov vodnjak, dva znamenita nekoliko nagnjena stolpa,… Brez najbolj znane in najstarejše univerze na svetu pa tudi ni šlo. Po ogledu znamenitosti smo lahko sami raziskovali mesto in preizkušali odlično hrano. Preizkusili smo različne testenine, špagete z bolonjsko omako, tortellone, lasagno, nekateri so si privoščili odlično kavo, najbolj pogumni pa smo si kljub mrzlemu vremenu naročili sladoled. Za konec izleta po prečudoviti pokrajini smo si ogledali še mesto Ferrara, ki je pod zaščito Unesca. Tako se je končal prečudovit vikend.

Galerija slik

Valentina Bizjak, 1.S


(Število obiskov: 10)
Dostopnost