V torek, 10. aprila, je Šolski center Postojna gostil jubilejno 20. državno tekmovanje iz znanja računovodstva. Postojnska ekonomska šola je organizirala tekmovanje, ker je lani osvojila naslov državnih prvakov v znanju računovodstva.

Tekmovanja se je udeležilo 25 ekonomskih šol iz vse Slovenije. Šole je zastopalo 76 tekmovalcev na osnovnem in višjem nivoju, spremljalo pa jih je 29 mentorjev – učiteljev računovodstva.

Tudi na tokratnem tekmovanju so se ekonomisti Šolskega centra Postojna odlično odrezali, saj so v razvrstitvi šol postali državni prvaki – že petič v zadnjih šestih letih.

V posamični razvrstitvi je dijakinja tretjega letnika Eva Pakiž osvojila prvo mesto in postala državna prvakinja na višjem nivoju, Matevž Ravšelj pa si je na istem nivoju delil tretje mesto. Oba dijaka sta prejemnika zlatega priznanja in tudi denarne nagrade, ki jih podeljuje Zveza računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije. Eva in Matevž sta se na tekmovanje pripravljala pod mentorstvom profesorice Martine Marin.

Na osnovnem nivoju sta se odlično odrezali dijakinji drugega letnika Iva Agatić in Saša Barrile. Iva je v posamični razvrstitvi osvojila drugo mesto in tako tudi denarno nagrado, Saša pa šesto mesto. Tudi na osnovnem nivoju sta obe dijakinji prejemnici zlatega priznanja. Mentor Ive in Saše je mag. Uroš Turk, ki je letos tudi organiziral državno tekmovanje.

Zavidljiv niz uspehov Ekonomske srednje šole Šolskega centra Postojna je pokazatelj visoke ravni dela z dijaki na področju financ in računovodstva. Ali obstaja meja, kolikokrat lahko še zmagajo na državnem tekmovanju? Thor Heyerdhal je nekoč dejal: “Meje? Nikoli jih nisem videl od blizu. Slišal pa sem, da obstajajo – v glavah nekaterih ljudi…«

Od leve proti desni: Uroš Turk, Iva Agatić, Saša Barrile, Eva Pakiž, Martina Marin in Matevž Ravšelj.


(Število obiskov: 45)
Dostopnost